Info & fotogalerij

Met onze fietstour zie je in een paar uur, waar je lopend minimaal de hele dag over doet

Tijdens onze tour laten we je de must-see hoogtepunten van Krakau centrum en de directe omgeving zien, waaronder:

  • Het middeleeuwse stadsplein
  • De stadsmuren en de St.Floriaan Poort
  • Het Planty Park
  • Het Universiteitskwartier
  • De boulevard langs de Vistula
  • De Drakengrot bij de Wawel
  • Joods Kazimierz
  • Locaties uit Schindler’s List
  • Het ghetto / Helden van het Ghetto plein
  • Schindler’s fabriek

Fotogalerij (klik of raak aan voor vergroting)

Onze Nederlandstalige gidsen geven een interessante en levendige beschrijving bij alle punten die we langsgaan. Bovendien heb je de gelegenheid ze van alles te vragen. We vermijden drukke verkeerswegen en fietsen in een prettig tempo. Vrijwel het hele traject is vlak.

Er kunnen nieuwe, luxe electrische Sparte E-bikes worden gebruikt in plaats van onze reguliere fietsen. De E-bikes hebben een meerprijs van € 15 (+ 60 zlotties).
U kunt gratis een fietshelm meekrijgen als U dit wenst.

Op ons kantoor op Sławkowska 11 kan vlak voor aanvang van de tour worden betaald.

WINTER November-maart: de tour is er vrijdag, zaterdag en zondag om 10.00
ZOMER April-oktober: de tour is er elke dag om 10.00
Start vanaf Sławkowska 11, op de binnenplaats. (Betaling in € bij aanvang.)

De fietstour kost € 32,50 p.p.
15% Korting voor groepen van 4 of meer personen (€ 27,50 p.p.). Kinderen t/m 7 jaar gratis
(Betaling in € bij aanvang.)

Reserveringen online minimaal 48 uur van tevoren! Last Minute reserveringen uitsluitend via Whatsapp of telefonisch: (+48) 510 394 657

 

button

Grodzka 2, de toegang tot de binnenplaats
Grodzka 2, de toegang tot de binnenplaats

OVER KRAKAU

Deze voormalige hoofdstad van Polen wordt door steeds meer mensen ontdekt als één van de parels van Europa. De binnenstad en ook de zoutmijnen van Wielicka zijn UNESCO wereld-erfgoed monumenten.

Binnen in de Sukiennice
Binnen in de Sukiennice

Krakau is een zeer levendige plek met een rijk uitgaansleven. Het lijkt in geen enkel opzicht meer op de grijze stad die het tot in de jaren ’90 was. De sfeer in de stad is relaxed en artistiek en de bewoners zijn trots op de vele toeristen, omdat men daarmee een lange neus trekt naar het gehaaste Warschau, waar lang niet zoveel mensen naar toe gaan. Veel inwoners van onder de 40 spreken er Engels, sommigen Duits.

De ‘Gouden Eeuwen’ van Polen en Krakau waren in de periode 1400-1600, toen de stad een buitengewoon rijke en belangrijke was. In de renaissance periode barstte het er van de Italiaanse architecten, maar er zijn ook veel gebouwen te vinden die 700 tot 1000 jaar oud zijn.
Daardoor lijkt het centrum van Krakau wel een openluchtmuseum, met attracties als het grote centrale plein ‘Rynek Glowny’, of de Wawel met cathedraal en koninklijke paleis.

Binnenplaats van de Wawel
Binnenplaats van de Wawel

Dan zijn er nog de ‘verborgen’ plekken om het centrum heen, zoals de ondergelopen steengroeve ‘Zakrzówek’, die door steeds meer – vooral jonge – toeristen wordt ontdekt. In de wijk Podgórze is éen van die steengroeves veranderd in een park en niet ver daarachter is er een tweede, waar de kampscènes uit Schindler’s List zijn opgenomen.

Zakrzówek, de ‘Krakow Lagoon’

De wijk Kazimierz, oorspronkelijk een aparte middeleeuwse stad, werd na 1499 het middelpunt van het Joodse leven. Na de verschijning van de film Schindler’s List heeft de grote aandacht voor deze bijzondere wijk dit stadsdeel in 20 jaar tijd omgetoverd van arm probleemgebied tot bruisend uitgaanscentrum. Koshere restaurants en orthodoxe Joden in hun traditionele kledij zijn weer terug van weggeweest.

Door heel het centrum heen vind je in het lente- en zomerseizoen allerlei festivals, braderieën en gratis concerten. Ook de vele, soms zeer professionele, straatmuzikanten zorgen voor een geweldige atmosfeer.

De infrastructuur is er goed, zo worden er bijvoorbeeld voortdurend nieuwe fietspaden aangelegd en het vliegveld is onlangs opnieuw uitgebreid. Het vinden van een geldautomaat is geen probleem en bij de meeste winkels of café’s kun je gewoon met creditcard betalen. Vrijwel alle wisselkantoren geven een goede koers, met uitzondering van die op het vliegveld.

Het Planty park
Het Planty park

Kortom, wie steden als Barcelona of Praag al heeft gezien, moet zeker ook Krakau komen bekijken. En de beste manier is onze fietstour!

Reserveer zonder risico. Je kunt altijd nog annuleren of verschuiven.

button